U konfirmua në detyrë nga KPK, ONM: Vendimi për Bashkim Dedjan të apelohet

ONM i rekomandon Komisionerëve Publik të anikmojnë vendimin për rikonfirmimin në detyrë të Bashkim Dedjas në krye të Gjykatës Kushtetuese. Ndërkohë, Komisionerët Publikë janë duke shqyrtuar vendimin e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit dhe rekomandimin e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit. Në njoftimin për shtyp të Komisionerëve Publik thuhet: […]

Kreu i Gjykatës së Lartë i nënshtrohet Vettingut, të dhëna kontradiktore për pasurinë

Kreu i Gjykatës së Lartë, Xhezair Zaganjori, i është nënshtruar sot Vettingut. Zaganjori u përball sot në seancën dëgjimore me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit (KPK), me kryesues Olsi Komicin dhe anëtarë Pamela Qirko e Roland Ilia, ndërsa pritet vendimi përfundimtar. Komisioni i Pavarur i Kualifikimit, referuar një raporti […]