Intervista/ Ish-anëtari i PE: MEK, shqiptarët kanë zemër të madhe. Plani i Raxhavit, fund konfliktit në Lindjen e Mesme

Erion Kaçorri Struan Stevenson është ish-anëtar i Parlamentit Europian dhe kryetar i Delegacionit të Parlamentit Europian për Marrëdhëniet me Irakun (2009-2014). Ai ishte këtë javë në Tiranë, në kuadër të vizitës së delegacionit të PE, që përbëhej nga Tunne Kelam, anëtar i komitetit të punëve të jashtme dhe nënkryetar i intergrupit “Miqtë […]

Europa e kursen kriminelin/ Haga vendos përfundimisht për Sheshel: 10 vite burg për krime lufte

Gjykata e Tribunalit të Hagës për krime në ish-Jugosllavi ka konfirmuar më në fund vendimin në procesin kundër Vojislav Sheshelit. Ai dënohet përfundimisht për krime lufte. Vojislav Shesheli është dënuar përfundimisht për krime lufte dhe krime kundër njerëzimit, ndonëse në shkallën e parë ishte shpallur i lirë ndaj […]