Category: Dossier

Letra e rrallë e vitit 1982/ Lutja: Më caktoni detyrë, dua të bëhem spiun i partisë

Kastriot Dervishi Bashkëpunëtorët e Sigurimit të Shtetit për mënyrën e rekrutimit të tyre ndaheshin në dy grupe: vullnetarë me material shtrëngues dhe patriotikë me dëshirë. Në grupin e parë, pra të rekrutuar me material shtrëngues (kërcënime për burgosje, marrje peng të familjarëve, etj) hynin kryesisht të deklasuarit. Në […]

Historia e Diplomacisë/ Rauf Fico, përgjigja që i dha idesë idesë së BE-së që në vitet ’30

Ministria për Europën dhe Punët e Jashtme sjell për publikun një rubrikë të re me titull: “Historia e diplomacisë shqiptare”. Kjo rubrikë synon t’i ofrojë publikut informacion të plotë për pasuritë arkivore historike të diplomacisë shqiptare. Plot 6 milionë dokumente që paraqesin dëshmi arkivore mbi ngjarje e figura […]