Category: Bota

Përfundon programi i shpëtimit, ekonomia e Greqisë mund të qëndrojë me “këmbët e veta”

Pas tre vitesh masa të ashpra shtrënguese, Greqia doli këtë hënën nga programi i shpëtimit të eurozonës, ndonëse sipas ekspertëve ka ende “një rrugë të gjatë përpara”. Bashkimi Europian, Banka Qendrore Evropiane dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar i huazuan Greqisë gjithsej 289 miliardë euro (330 miliardë dollarë) në tre […]

Krerët e regjimit Iranian nxjerrin urdhra të rinj për trazira në Shqipëri

Duke iu referuar protestave të përhapura në qytete të ndryshme në gusht, Hassan Rouhani, Presidenti i regjimit klerikal, tregoi armiqësinë e tij ndajPMOI-MEK dhe tha më 6 gusht: “Nuk ka asgjë të keqe në protestat e popullit … por nuk duhet të jenë përgjigjja e disa njerëzve ndaj (kërkesave të) një grupi.” Më pas, Këshilli Suprem […]