Category: Bota

Marrëveshja bërthamore e Iranit, SHBA refuzon kërkesën e BE për tu përjashtuar nga sanksionet

SHBA ka hedhur poshtë kërkesën e Bashkimit Europian për të bërë përjashtime ndaj kompanive europiane në sanksionet e saj kundër Iranit. Në një letër drejtuar kombeve evropiane, Sekretari i Shtetit Mike Pompeo dhe Sekretari i Thesarit Steven Mnuchin kanë deklaruar se SHBA refuzoi apelin për shkak se dëshiron të ushtrojë presion “të […]

Donald Trump do të flasë me Valdimir Putin kokë më kokë. Vetëm ata të dy, secili me nga një përkthyes. Këshilltarët politikë dhe protokolluesit në këtë bisedë duhet të mbeten jashtë. Shtëpia e Bardhë e dëshiron këtë, dhe shkel kështu një rregull bazë të samiteve të tilla, që […]