Bota

Numri i arrestimeve në kryengritjen e Iranit shkon në mbi 12,000. Vala e arrestimeve vazhdon

I tmerruar nga vazhdimi i kryengritjes mbarëkombëtare të popullit iranian, regjimi i mullahëve po e vazhdon valën e gjerë të arrestimeve në mbarë vendin. Numri i të arrestuarve që nga fillimi i kryengritjes ka shkuar në mbi 12,000. Kaq shumë njerëz po arrestohen, saqë burgjet janë mbushur përtej kapacitetit me të arrestuar, dhe një numër i madh i të arrestuarve po mbahen në godina qeveritare, madje edhe në shkolla fillore.

Meqë shumë prej të burgosurve gjenden përballë torturës dhe ekzekutimit, znj. Maryam Rajavi, Presidentja e zgjedhur e Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI), i ka bërë thirrje sërish Këshillit të Sigurisë të Kombveve të Bashkuara, Sekretarit të Përgjithshëm, Këshillit të të Drejtave Njerëzore dhe Komisioneres së Lartë për të Drejtat e Njeriut, si dhe BE-së e shteteve anëtare të saj që të marrin masa të menjëhershme për t’i ndaluar vrasjet dhe shtypjen nga regjimi iranian. Ajo i ka bërë thirrje OKB-së të dërgojë misione të gjetjes së fakteve për të vizituar burgjet dhe të burgosurit. Heshtja dhe mosveprimi përballë këtyre krimeve kundër njerëzimit vetëm sa i trimëron mullahët që të vazhdojnë me vrasjet, torturën dhe ekzekutimet, shton ajo.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: