Politike

Kushtetuesja me dy anëtarë të rinj, SHBA: Votimi në parlament çon përpara në ringritjen e Gjykatës

Ambasada e SHBA në Tiranë ka reaguar ditën e sotme, lidhur me vendimin e kuvendit për votimin e dy anëtareve të reja të Gjykatës Kushtetuese.

Përmes një postimi në faqen zyrtare, Ambasada e SHBA-së thotë se votimi i sotëm i Parlamentit çon Shqipërinë përpara, ndërsa BE-ja kërkon që të krijohet sa më shpejt që të jetë funksionale.

“Prej votimit unanim të reformës në drejtësi në 2016-ën, institucionet shqiptare, përfshirë edhe organet e reja të pavarura të gjyqësorit, kanë punuar fort për të përmbushur vullnetin e popullit. Votimi i sotëm i Parlamentit çon Shqipërinë përpara në ringritjen e Gjykatës Kushtetuese, një organ jetësor për llogaridhënien dhe ekuilibrat demokratike. Shtetet e Bashkuara mbeten të përkushtuara për të mbështetur ngritjen e një sistemi gjyqësor të pavarur dhe të ndershëm në Shqipëri”, shkruan ambasada e SHBA-së në Tiranë.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: