Bota

Forcat Quds/ Kamuflimi me bamirësi, ja si regjimi i Iranit përdor vendet e shenjta për të ndërhyrë në Irak

Ceremonitë fetare të Arbaeen do të përdoren si mbulim për ndërhyrjet e gjera iraniane në Irak

Regjimi i mullahëve përdor oragnizata dhe institucione humanitare apo bamirëse, përveç organizatave të tij zyrtare si ambasadat dhe konsullatat, si mbulim për Forcat terroriste Quds që ato të ndërhyjnë në vendet fqinje. Mullahët i kanë përdorur sistematikisht këto organizata për të pushtuar fshehtazi Irakun në veçanti.

Korpusi i Gardës Revolucionare Islamike (IRGC) e ka institucionalizuar praninë e tij në Irak me anë të “Qendrës së Rindërtimit të Vendeve të Shenjta,” e cila punon gjoja për të rindërtuar vendet e shenjta të udhëheqësve historikë shiitë në Iran, Irak dhe Siri. Më të rëndësishmet ndër këto vende të shenjta në Irak shfrytëzohen veçanërisht nga organizata gjatë ceremonive fetare të rëndësishme si “Ashura” dhe “Arbaeen.” Qendra e Rindërtimit është një nga organizatat e shumta të mbulimit të cilat përdoren për të çuar përpara objektivat e Forcave Quds të IRGC-së në Irak e gjetkë.
Gjeneral Majori Qassem Soleimani, komandant i Forcave terroriste Quds, i emëron ose i shkarkon menaxherët e lartë të Qendrës së Rindërtimit. Gjithashtu, shumë zyrtarë të lartë të këtij institucioni “jo-fitimprurës” janë komandantë të IRGC-së .
Thuhet se ky institucion ka tre mijë iranianë që punojnë në projektet e tij në Irak.
Kohët e fundit, ai është fokusuar më intensivisht në shfrytëzimin e Irakut për t’iu shmangur sanksioneve kundër regjimit të mullahëve.
Kjo organizatë e lidhur me Forcën Quds është aktive në qytetet irakene si Najaf, Karbala, Kazemein, Koufah, Samarra, Mosaib dhe Shahr-ol Balad të lagjeve të Samera-s. Ajo i ka nisur operacionet e saj në Siri në vitin 2014 dhe tani ka një zyrë të pavarur në Siri, zyrë e cila qëndron aktive me pretekstin e rindërtimit të vendeve të shenjta. Qendra e Rindërtimit të Vendeve të Shenjta ka krijuar një mbulim të mirë për praninë e Forcave Quds në Siri në periudhën e pas-luftës.
Organizata aktualisht ka ndërmend të shfrytëzojë ceremonitë fetare të Arbaeen që do të zhvillohen të premten më 18 tetor. Ky është një nga ngjarjet më të rëndësishme shiite, me miliona pjesëmarrës.

Qassem Soleimani personalisht bëri emërimet e fundit në Selinë e Rindërtimit të Shenjtërive
Midis tyre ishte promovimi i gjeneral brigade IRGC, Hassan Polarak nga kryetari i Shtabit të Rindërtimit deri tek këshilltari special i zyrës komanduese të Forcës Quds. Pas promovimit, Polarak gjithashtu kishte për detyrë të mbikëqyrë veprimtaritë e Selisë. Në të njëjtin dekret, Soleimani caktoi Polarak si autoritetin për përmirësimin e ceremonive të Arbaeen dhe anashkalimin e sanksioneve.
Soleimani emëroi Mohammad Jalal Maab si kryetarin ekzekutiv të Selisë së Rindërtimit, duke zëvendësuar Hassan Polarak.

Transkripti i letrës së Soleimanit që emëron Hassan Pelarak
Gjeneral-lejtënant brigadier, vëllai Hasan Polarak,
Përshëndetje,
Meqenëse keni mbaruar një pjesë të rëndësishme të planeve që keni pasur në dorë, dhe komplekse të tjera vendimtare janë krijuar, ndërsa shpreh falënderimet e mia për punën tuaj të vlefshme të Xhihadit që mund Zoti dhe Ehl-ol Bejt [familja e profetit të Islamit, veçanërisht shiitit udhëheqësit] pranojeni, unë ju caktoj si këshilltar special të zyrës komanduese të Forcës Quds për çështjet vijuese.
1. Mbikëqyrja në Selinë e Rindërtimit të Shenjtërive, pa hyrë në çështje ekzekutive. Së pari: njohja e përparësive dhe e jashtëzakonshme. Së dyti: vlerësimi i problemeve midis selisë dhe autoriteteve Irakiane dhe sjellja e tyre në Forcën e Kudsit; duke ndihmuar për të zgjidhur problemet e tyre dhe koordinimin midis tyre.
2. Ndihmoni për të pasuruar çështjen ekonomike dhe kulturore të pelegrinazhit, veçanërisht marshimin epik të rëndësishëm dhe masiv të Arbanëve të Imam Huseinit.
3. Lidhja me sektorë të rëndësishëm popullorë nga të dy palët (Iraku dhe Irani) nën emrin e kalorësve Hosseini për ndihmë në: së pari, Arbaeen, Së dyti: fatkeqësi natyrore si përmbytja, tërmeti etj.
4. Pjesëmarrja në komitetin e forcës ekonomike për të shmangur sanksionet.
5. Anëtarësimi në këshillin komandues të forcave.
Nënshkrimi Qassem Soleimani.

Përveç Qassem Soleimani, zyra e Liderit Suprem ka ndikim të madh në Selinë e Rindërtimit të Shenjtërive.
Hassan Polarak dhe Mohammad Jalal Mab janë të dy nga Kerman si Qassem Soleimani dhe ata janë të njohurit e tij të vjetër. Hassan Polarak ka qenë anëtar i IRGC që nga themelimi i saj. Ai mori pjesë në masakrën e popullit kurdo-iranian në vitet 1980 dhe gjatë luftës Iran-Irak shërbeu në brigadën Thar-Allah 41 nën komandën e Qassem Soleimani.
Polarak ka kompani të shumta private dhe është shumë aktiv në plaçkitjen e popullit të Iranit. Ai gjithashtu shërbeu si konsulent ekonomik në Irak i Eshaq Jahangiri, nënkryetar i regjimit, nga janari 2016 deri në nëntor 2016.
Mohammad Jalal Mab, njohësi i vjetër i Soleimani, ishte Kryetari i Bashkisë së qytetit iranian të Kerman nga 2003 deri në 2007.

Historia dhe funksionet e vërteta të Shtabit të Rindërtimit të Shenjtërive në Irak

Uebfaqja e Selisë së Rindërtimit të Shenjtërive në Irak prezanton këtë organizatë si më poshtë: “Selia e Rindërtimit të Faltoreve të Shenjta dhe mbështetja e Irakut, u themelua në vitin 2001. Lloji i veprimtarive të tij është joqeveritare, vullnetare dhe jofitimprurëse, operon ndërkombëtarisht dhe periudha e saj e veprimtarisë është e pakufizuar që nga data e themelimit. Selia e saj është në Teheran. Lënda e veprimtarisë së organizatës është rindërtimi i faltoreve dhe vendeve fetare në Irak dhe vendet e tjera, dhe ofrimi i aktiviteteve shkencore, kulturore, arsimore, sanitare, rinovimi dhe humanitare. ”
Në një intervistë të 25 janarit 2016, Hassan Polarak shpjegoi procesin e formimit të kësaj organizate dhe hyrjen në Irak, e cila ishte njëkohësisht me pushtimin e Irakut të udhëhequr nga SH.B.A. në Mars 2003. Polarak tha: “Amerikanët sulmuan Irakun për të eleminuar Saddamin, të kurs; qëllimi i Republikës Islamike ishte gjithashtu eliminimi i Sadamit. Kështu që shfrytëzuam rastin dhe me potencialin që kishim hyrë në Irak dhe filluam rindërtimin e faltoreve. Disa muaj pas rënies së Saddamit, forcat e njohura të Irakut, Brigada Badr, Këshilli i Lartë Islamik, forcat Seyed-ol-Shohada dhe Hezb-ol-Daëa, të cilat kishin bazat e tyre në Iran, morën nën kontroll skenën.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: