Sport

UEFA tregon dhëmbët, klubet dridhen nga hetimi që pritet të nisë!

“Këtë vit një numër i madh klubesh kanë prekur defiçitin maksimal të lejuar prej 100 milionë eurosh në merkato. Ka klube që kanë një llogari negative te transferimet. Do të shkojmë të verifikojmë situatën e Fair-Playt Financiar dhe më pas do të shohim në do të ketë ndëshkime”. E ka thënë Andrea Traverso, drejtori i Financial Sustainability&Research i UEFA-s, duke konfirmuar nisjen e hetimeve në kuadër të FPF-së për klubet me bilanc negativ në dritaren e fundit të merkatos.

“Vitin e shkuar, treguesit e rinj të FPF-së nuk kanë çuar në hetime, por këtë vit po, edhe pse jemi ende në pritje të informacioneve nga klubet. Nga ana tjetër, ka pasur një rritje të shpenzimeve me 6 shtete në 10 që kanë thyer rekordet e tyre”, ka shtuar Traverso duke folur gjatë prezantimit të studimit “Does Financial Fair Play Matter?” në universitetin “Bocconi” të Milanos. “Plusvalencat? është një temë tjetër që po monitorojmë nga pranë. është një fenomen që duhet monitoruar dhe në disa vende është më shqetësuese, por në vijë të përgjithshme ëshë ende nën kontroll,” përfundoi Traverso.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: