Politike

Negociatat/ Tusk optimist: Jemi afër, për mua “Po”. Rama: Ke qenë avokati ynë

Presidenti i Këshillit Europian, Donald Tusk, ka nisur vizitën e tij në Tiranë.  Tusk ka zhvilluar më për më shumë se 30 minuta një takim me Edi Ramën. Pas bisedës në Kryeministri, Tuks dhe Rama kanë dhënë një deklaratë të përbashkët për mediet.

Rama u shpreh optimist për negociatat dhe falenderoi Presidentin e KiE për të gjithë punën që ai po bën për integrimin e Shqipërisë dhe i akordoi një medalje mirënjohje. Nga ana tjetër Tusk tha se BE duhet të hapë negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, pasi kjo është për të mirën e të gjithëve.

Zyrtari i lartë i BE pas takimin me Kryeministrin Edi Rama do të ketë dhe takime me aktorët politikë kryesor në vend. Ndërkohë, ende nuk dihet nëse pjesë e axhendës së Tusk do të jetë edhe zgjidhja e krizës politike, në të cilën ndodhet vendi prej më shumë se 7 muajsh.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: