Aktualitet

Teatri/ “Më nxorrët përgjigjen e ftesës nga konteksti”, Sekretari i OSBE: Prisni vendimin e Gjykatës

Sekretari i Përgjithshëm i Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE), Thomas Greminger, ka reaguar në lidhje me debatet që ngjalli ftesa e tij publike ndaj palëve të përfshira në një nga çështjet më të rëndësishme të aktualitetit të vendit, “fatin” e godinës ekzistuese të Teatrit Kombëtar.

Në një postim të publikuar në llogarinë e tij zyrtare në “Twitter”, Greminger shkruan se ftesa e tij është nxjerrë jashtë kontekstit, duke shtuar se çështja është politizuar dhe se institucioni që ai përfaqëson, u ka kërkuar partive politike të vetëpërmbahen dhe të presin vendimin e institucioneve ligjore për shembjen ose jo të TK-së.

Ai deklaron më tej se OSBE-ja mbetet e përkushtuar për të mbështetur procesin e reformave në Shqipëri. “Vërej me shqetësim se përgjigja ime ndaj një ftese publike është nxjerrë nga konteksti. Këshilla ime për të gjitha palët ishte dhe është që të ushtrojnë vetëpërmbajtje dhe t’i lënë procedurave institucionale kohën e duhur për marrjen e një vendimi në lidhje me një çështje të ndjeshme e të politizuar. Jam i bindur se institucionet do të jenë të afta që t’i japin zgjidhje kësaj çështjeje ligjore, në përputhje me sundimin e ligjit dhe parimet demokratike. Unë dhe OSBE mbetemi të përkushtuar që të mbështesim procesin e reformave”-shkruan ai.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: