Politike

Brisida Shehaj, “shuplakë” Ramës për taksat e biznesit: Do të nxjerrësh dhjamë nga pleshti

Ish-drejtoresha e Tatimeve, Brisida Shehaj ka mbeshtetur sot “shuplaken” qe Fondi Monetar Nderkombetar i ka dhene qeverise lidhur me rendimin e taksave mbi biznesin e vogel.
Ajo ka ndare nje lajm ne rrjetet sociale ku FMN i ka kerkuar qeverise rishikimin e pragut te TVSH per bizneset e vogla.
“True. Keshtu eshte kur nxirret dhjame nga pleshti”, shkruan Shehaj.

IMG-20190705-WA0002

Shqipëria rezulton të ketë efektivitetin më të ulët të grumbullimit të Tatimit mbi Vlerën e Shtuar (TVSH) në Rajon. Sipas një analizë të Fondit Monetar Ndërkombëtar në rishikimin e dytë të marrëveshje se re, kjo renditje e dobët e Shqipërisë vjen për shkak të intensitetit të lartë të përjashtimeve, normave të reduktuara dhe grumbullimit të dobët të saj.
“Masa e fundit për uljen e pragut të regjistrimit të TVSH-së nga 5 lekë 2 milionë duhet të rishqyrtohet” rekomandoi FMN në kuadër të disa rekomandimeve që synojnë të përmirësojnë efektivitetin e tatimit.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: