Bota

“Ne nuk duam të bëjmë asgjë me ju”: Salvini sulmon ashpër Merkel dhe Macron: Shkatërruan Evropën

Zëvendës kryeministri italian dhe kreu i anti-imigracionit Matteo Salvini ka reaguar pasi kancelarja gjermane Angela Merkel pretendoi se nuk do të lejonte që partia e tij të punonte me të në Parlamentin Evropian.

Të dy u përplasën me fjalë vetëm një javë përpara zgjedhjeve evropiane.

“Ne nuk duam të qëndrojmë me njerëz që kanë shkatërruar Evropën për gjithë këto vite,” u përgjigj Salvini pas deklaratave të Merkelit në gazetën italiane “La Stampa”, ku përjashtoi mundësinë e një aleance midis ndonjë partie të krahut të djathtë dhe anti-establishment me Partinë e saj Popullore Evropiane (EPP) të qendrës së djathtë.

“Vetëm çështja e emigrimit është e mjaftueshme për të treguar pse kurrë nuk do të hapnim partinë ndaj zotit Salvini”, tha Merkel.

Fjalët e ashpra të Merkelit nuk e shqetësuan udhëheqësin e ri anti-emigrant të Italisë. Salvini kurrë nuk kishte shprehur një dëshirë për aleancë me kancelaren gjermane. Në vend të kësaj, ai kishte ftuar kryeministrin hungarez Viktor Orban, i cili është fuqimisht kundërshtar i politikës së kufirit të Merkel, për të qenë pjesë e grupit të krahut të djathtë të Europës së Kombeve dhe të Lirisë (ENF) në Parlamentin Europian.

“Ne nuk duam që të bëjmë asgjë me Merkelin dhe Makronin, të cilët e kanë shkatërruar Bashkimin Evropian. Ne duam të shpëtojmë Evropën nga burokratët, bankierët dhe financuesit që e kanë shkatërruar për gjithë këto vite”.

Zgjedhjet evropiane do të mbahen nga 23 deri më 26 maj të këtij viti. PPE-ja e qendrës së djathtë dhe socialistët dhe demokratët e qendrës së majtë (S & D) parashikohet të humbasin shumicën e tyre të kombinuar në Parlamentin Evropian. Koalicioni i Partisë Brexit dhe Salvini i Evropës së Kombeve dhe Lirisë në vend janë projektuar për fitore të mëdha.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: