Sociale

Veliaj kandidat për Tiranën: Ja tre prioritetet e mandatit të dytë

Kryetari i Bashkisë së Tiranës Erion Veliaj zbuloi tre nga prioritetet e tij kryesore të mandatit të dytë. Ato kanë të bëjnë me kthimin e Piramidës në një qendër multifunksionale për të rinjtë, ndërtimin e një bashkie të re në zonën e Bulevardit të Ri, si ndërtimi i Kopshtit Zoologjik dhe bashkë me të edhe të një teatri për fëmijë.

“Ministria e Kulturës është në proces të një projekti restaurimi të Muzeut Kombëtar. Po të shikoni dhe pjesa e mozaikut është dëmtuar. Bëhet fjalë për një rikonstruksion, jo për një ndërtesë tjetër. Ishte si opera. E njëjta gjë me Piramidën, bëhet fjalë për një rivitalizimin. Pasi si te Opera, te Muzeu, te Piramida, shfrytëzohet vetëm 10 % e ambienteve, dhe pjesa tjetër është magazinim.

Po kështu edhe një bashki e re. Tjera ka të bëj me Kopshtin Zoologjik. Tani jemi në fazën e fillimit të punës edhe për Kopshtin Zoologjik. Kryeministri e përmendi. Vërtet ndërtesa e Teatrit të Kukullave është degraduar. Por fillimisht duhet të kemi një tjetër teatër ku fëmijët mund të shkojnë”, tha Veliaj.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.