Bota

Masakra në Zelandën e Re, emri i Skënderbeut i shkruar në armën e autorëve

Dy sulme terroriste kanë ndodhur mëngjesin e sotëm në Zelandën e Re, duke shkaktuar 49 viktima dhe dhjetërave të plagosur.

Së fundmi nga mediat e huaja ra në sy se emrat e shkruar në armët e përdorura nga vrasësit, dhe datat e shkruara në to, evidentojnë faktin se objektiv i sulmit ishin myslimanët.

Në armët e tyre dalloheshin emrat e personazheve historikë të cilët kanë luftuar ndër shekuj kundër myslimanëve, kryesisht turqve.

Një ndër këta emra dallohet të jetë edhe emri “Skanderbeg”, i cili besohet se i referohet heroit tonë kombëtar, i cili luftoi për vite të tëra kundër pushtimit otoman, duke u cilësuar si një nga figurat historike të qëndresës ndaj tyre./Opinion.al

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: