Politike

Edi Rama në TV italian: Pse e përzumë ambasadorin e regjimit iranian nga Shqipëria

69

Kryeministri Edi Rama gjatë një interviste për televizionin italian “Rai 1” foli për herë të parë mbi arsyet e përzënies së ambasadorit të Iranit nga Shqipëria. Kreu i qeverisë përmendi gjithashtu rëndësinë e pranisë së rreth 3 mijë iranianëve në Shqipëri, pjesëtarë të opozitës iraniane.

“Shqipëria është vendi ku një masë e madhe e opozitarëve iranianë është mirëpritur për të shpëtuar jetën e tyre. Ne kemi një traditë. Shqipëria është i vetmi vend në Europë që pas Luftës së Dytë Botërore pati më shumë hebrenj se sa para luftës. Nuk denoncuam asnjë hebre tek nazistët.

Ne kemi ofruar mikpritjen tonë për rreth 3 mijë refugjatë, pjesëtarë të opozitës së Iranit. Jemi në një lloj konflikti me regjimin, ishim të detyruar të përzëmë ambasadorin dhe një funksionar të lartë të cilët ishin përfshirë në aktivitete jo të mira në vendin tonë, deklaroi Rama në emisionin “Porta a Porta”.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.