Aktualitet

Rrahën për vdekje Ilia Karelin, përjashtohen gardianët grekë

kareli1

12 gardianë, që akuzohen se shkaktuan vdekjen e shqiptarit Ilia Kareli përmes torturave në burg në vitin 2014, janë përjashtuar përfundimisht nga puna.

Sipas ERT-së, masa nga ministria e drejtësisë vjen më shumë se dy vjet pasi gjykata i kishte shpallur ata fajtorë, dhe u kishte dhënë dënime nga 5 deri në 7 vjet me liri me kusht.

I burgosuri shqiptar Ilia Kareli, emri i vërtetë i të cilit ishte Kudret Kume, u gjet i vdekur në qeli më 25 Mars 2014.

Kareli sapo kishte mbërritur në burgun e Nigritas, ku u dërgua pak ditë pasi kishte vrarë në burgun e Malandrinos, gardianin grek, Jorgos Cironis. Në burgun e Nigritas, gardianët grekë e rrahën pa mëshirë, duke i shkaktuar vdekjen, që të hakmerreshin për vdekjen e kolegut të tyre.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.