Sociale

Studentët të vendosur/ Shkresë Ramës e Nikollës: Këto janë 8 kushtet tona të panegociueshme

20181209_190648_091218_1_036-1_YguXB6S
Studente te universiteteve publike, ne diten e peste te protestes perpara Ministrise se Arsimit, ku kane kerkuar pergjysmimin e tarifave te shkollimit, permiresimin e kushteve ne konvikte dhe perfaqesimin ne bordet e universiteteve. Kerkesa e tyre kryesore per anulimin e vendimit qe tarifon kreditet per provimet perseritese, eshte shfuqizuar dje nga qeveria./r/n/r/nThousands of students of public universities protest in front of the Ministry of Education, to demand halving of tuition fees, improved conditions in dormitories and representation in Universities boards. One of their demands that initially sparked the demonstration – the institution of an additional punitive fee for repeated exams – has already been abolished yesterday by the government, but this partial relent has failed to quell the demonstrations.

Po vijon normalisht protesta para Ministrisë së Arsimit, ku studentët kanë deklaruar se nuk do të ketë tërheqje deri në plotësimin e kërkesave të tyre.

Këshillat studentorë u kanë dërguar një kërkesë me 8 pika kryeministrit Rama, ministres së Arsimit Nikolla dhe universiteteve publike.

“Ne do të vazhdojmë bojkotimin e mësimit dhe protestën deri sa këto kushte të plotësohen. Kushtet janë të panegociueshme”, lexohet në fund të kërkesës.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.