Sociale

Kompanitë e basteve në përpjekje për të nxjerrë fitimet e fundit: Shesin kompjutera e televizorë

bastet56

Pas vendosjes me ligj për mbylljen e subjekteve që përfshijnë veprimtari të lojërave të fatit, një pjesë e tyre kanë nisur t’i mbyllin vetë bizneset përkatëse.

Llotot sportive, janë të parat që po mbyllin qepenët, në shenjë lamtumire, ndërsa kazinotë janë ato që po shfrytëzojnë edhe ditët e fundit për të nxjerrë ndonjë përfitim.

Nga 4300 pika llotosh në total, 4000 prej tyre janë mbyllur. Sipas Shoqatës së Basteve Sportive, pjesa më e madhe e atyre që e vazhdojnë ende aktivitetin, ndodhen në kryeqytet.

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve deklaron se deri më tani nuk ka patur asnjë aksion detyrues. Subjektet e mbyllura, i kanë dhënë fund aktivitetit të tyre vullntarisht, duke hequr edhe NIPT-et e biznesit.

Sa i takon kompanive të basteve, të dorëzuara ato po mundohen të nxjerrin edhe fitimet e fundit përmes shitjes së kompjuterave, televizorëve, apo duke dhënë dhe ambientet me qira.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.