Aktualitet

Konfirmohet lajmi i bujshëm. Gruevski është arratisur nga Shqipëria

Ish-kryeministri Nikolla Gruevski ka dalë nga dogana e Hanit të Hotit për t’ju drejtuar më pas Hungarisë ku ka kërkuar azil politik. Referuar sistemit TIMS, sipas gazeta “TemA konrmohet se: “N.Gruevski, në datën 11.11.2018 ora 19:11, ka
dalë nga Hani i Hotit me automjetin CD1013A. Automjeti i perket ambasadës Hungareze në Tiranë”.

Shetetet e Bashkuara të Amerikës kanë reaguar pas kërkesës për azil të ish-kryeministrit të Maqedonisë.

Departamenti Amerikan i Shtetit beson se Nikola Gruevski, i cili ka kërkuar azil politik në Hungari, duhet të vuajë dënimin e tij me burg në vendin e tij.

Kështu u shpreh një zyrtar i DASH. Nikolla Gruevski u dënua nga Gjykata për keqpërdorim të detyrës zyrtare me vendim të plotfuqishëm me dy vjet burg.

Përveç kësaj, Gruevski gjykohet për katër akuza të tjera penale. “Ne konsiderojmë se procedurat gjyqësore në Maqedoni duhet të vazhdojnë dhe Nikola Gruevski duhet të paraqitet para drejtësisë,” tha përfaqësuesi i Departamentit të Shtetit.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.