Aktualitet

“Duam shtëpitë tona” banorëve e Astirit në protestë tek Unaza e Re

Banorët e zonës së “Unazës së Re” në kryeqytet kanë dalë sërish në protestë këtë pasdite. Ata shprehen kundër prishjes së banesave të tyre, siç e parashikon plani për ndërtimin e projektit të “Unazës së Madhe”.

Me një pankartë të shpalosur me mbishkrimin “duam dëmshpërblim”, apo me thirrjet “duam shtëpitë tona”, banorët kanë vijuar edhe këtë të mërkurë protestën e tyre, për të disfatën ditë radhazi.

Banorët kanë paralajmëruar vazhdimësi të protestës nëse problemi i tyre nuk merr zgjidhje. Disa syresh kanë paralajmëruar edhe veprime ekstreme.

Nga bllokimi i të dyja akseve të rrugës kryesore në zonë, është krijuar një trafik i rënduar.

Projekti

Më herët gjatë kësaj jave, në një dalje publike të përbashkët, pesë institucione: Drejtoria e Autoritetit Rrugor, Inspektorati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit, Hipoteka, Agjencia e Legalizimeve dhe Bashkia e Tiranës, kanë sqaruar projektin e Unazës së Madhe dhe çfarë do të ndodhë me banesat e bizneset që rrezikohen.

Sipas tyre, zgjerimi i Unazës së Madhe prek 317 objekte në tri njësi administrative, 6, 7 dhe 11, shumica e të cilave janë dyqëllimshe, për strehim e biznes. Segmenti rrugor nga “Pallati me Shigjeta” te sheshi “Shqiponja” do të jetë me tri korsi dhe me një gjatësi prej 2.34 kilometrash.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.