Sociale

Gratë socialiste, sulmojnë imam Elvis Naçin

Pak ditë me parë Imami Elvis Naçi, tha se femrat duan lekë dhe se i bëjnë meshkuj hajdutë, kanë reaguar aktivistet për të drejtat e grave në Shqipëri.

Ato shpjegojnë se, diferencimi gjinor në deklaratën e imamit Naçi, është i papranueshëm dhe mund të sjellë pasoja negative për trajtimin e gruas dhe statusin e saj  në shoqërinë shqiptare.

Psikologia Edlira Dyrmishaj, është shprehur se duhet pasur kujdes që në ligjërimet publike të shmanget krijimi i stereotipeve gjinore. “Është shumë e rrezikshme që të sulmohet një gjini”, ka thënë nga ana tjetër aktivisja Edlira Çepani, për “Klan”. Kurse aktivistja Sevim Arbana ka thënë se sipas Naçit, “femra është një objekt që mua më cenon, është një djall”, tha ajo.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: