Aktualitet

SHBA paralajmëron Rusinë dhe Sirinë për eskalim të konflikti

Shtetet e Bashkuara kanë paralajmëruar Damaskun dhe Moskën se cdo kërcënim ushtarak në provincën e kontrolluar nga Siria në ditët në vijim, mund të eskalojë luftën shtatëvjecare civile në Siri.

Ky paralajmërim vjen nga sekretari amerikan Mike Pompeo, pasi rebelët në Idlib të Sirisë, në kufi me Turqinë, kanë shembur urat në përgatitje të sulmit të premtuar nga liderët e Sirisë dhe Rusisë që po ofron mbështetje ajrore për forcat siriane.

“Shtetet e Bashkuara e shohin këtë si eskalim të një konflikti të rrezikshëm”, shtoi Pompeo në Twitter, raporton REL.

“Tre milionë sirianë që tanimë janë larguar nga shtëpitë e tyre dhe janë në Idlib, do të vuajnë nga ky agression. Jo mirë. Bota po ju shikon”, – tha Pompeo.

Kombet e Bashkuara kanë paralajmëruar se një operacion ushtarak në Idlib mund të zhvendosë 80,000 persona nga lufta që ka lënë të vrarë 50,000 persona dhe ka zhvendosur mijëra të tjerë.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.