Aktualitet

Shqiptarët në vend të parë për konsumin e kokainës

Shqiptarët kryesojnë renditjen për konsumin më të madh të kokainës.

Në këtë përfundim ka arritur revista prestigjoze “The Economist”, e cila përmes grafikëve të paraqitur në një video dëshmon konsumin dhe prodhimin e kokainës në mbarë botën.

Sipas “The Economist” 2.5 përqind e shqiptarëve konsumojnë kokainë, si rrjedhojë e të qenurit një vend tranzit i kokainës afgane.

Krahas Shqipërisë, edhe në Britani, Spanjë, Australi dhe Shtetet e Bashkuara konsumi i kokainës është në shifra alarmante.

Shpenzimet për luftën kundër drogës në Shtetet e Bashkuara arrijnë në 40 miliardë dollarë.

Pavarësisht “tolerancës zero” që tregojnë autoritetet, Shtetet e Bashkuara kanë numrin më të lartë të të varurve nga droga, raporton “The Economist”.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.