Sport

Luiza Gega kualifikohet në finalen e Botërorit

Ia ka dalë mbanë të kualifikohet Luiza Gega për në finalen e garës së 3000 m me pengesa të Evropianit të Atletikës, që do të zhvillohet këtë të diel në Olimpiashtadion të Berlinit.

Atletja shqiptare u rendit e dyta në baterinë e saj kualifikuese, pas zviceranes Schlumpf me kohën 9 minuta 33 sekonda e 11 të qintat.

Në finalen e garës së 3000 m me pengesa u kualifikuan 5 vendet e para të çdo njërës prej dy baterive kualifikuese dhe 5 kohët e tjera më të shpejta.

Luiza Gega arriti që të pozicionojë veten e saj brenda këtyre 5 vendeve të para. Ajo do të tentojë të fitojë medalje për të pasuar suksesin e arritur në Lojërat Mesdhetare, ku fitoi medaljen e artë pikërisht në garën e 3000 m me pengesa.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.