Bota

Sulmi me dronë ndaj presidentit, 6 të arrestuar në Venezuelë

Pas sulmit me dronë ndaj presidentit Maduro, autoritetet venezueliane kanë arrestuar gjashtë persona të dyshuar si të lidhur me sulmin, pasi kritikët e tij paralajmëruan se udhëheqësi socialist do të përdorte incidentin për të goditur kundërshtarët.

“Të dyshuarit nisën dy dronë të mbushur me eksploziv gjatë një ceremonie ushtarake që Maduro po mbante në qendër të qytetit të Karakas për të përkujtuar Gardën Kombëtare”, tha ministri i brendshëm Nestor Reverol.

Njëri dronë u devijuar nga forcat e sigurisë, ndërsa i dyti ra vetë dhe goditi një pallat.

Incidenti nxjerr në pah sfidat e Maduro në ruajtjen e kontrollit mbi kombin, ku shpërndarja e ushqimit dhe mungesa e barnave kanë nxitur zemërim dhe dëshpërim kudo, nga lagjet e varfëra malore në kazermat ushtarake.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.