Bota

Zbulohet një tjetër mister në piramidën e Gizës

Piramida e Madhe e Gizës mund të jetë në gjendje të përqendrojë energjinë elektromagnetike nëpër dhomat e saj të fshehura dhe nën bazën e saj. Të paktën kështu është zbuluar nga hulumtimet e reja nga një ekip ndërkombëtar i fizikanëve. Shkencëtarët në Universitetin Itmo në Rusi dhe Zentrum Laser Hannover të Gjermanisë aplikuan metodat e fizikës teorike për të hetuar përgjigjen elektromagnetike të piramidës së lashtë egjiptiane në valët e radios.

Llogaritjet e tyre parashikonin se në një gjendje rezonante, piramida mund të përqendronte energjinë elektromagnetike në dhomat e saj të brendshme, si dhe nën bazën e saj, ku ndodhet dhoma e tretë e papërfunduar.

Piramida e Madhe është më e madhja dhe më komplekse e piramidave në rrafshnaltën e Gizës. Vitin e kaluar u zbulua një dhomë e fshehur 30 metra e gjatë, duke shtuar misterin që rrethonte më të vjetrën nga Shtatë mrekullitë e botës së lashtë dhe duke nxitur studime të reja në strukturën legjendare egjiptiane.

Piramidat egjiptiane gjithmonë kanë tërhequr vëmendje të madhe. Ne si shkencëtarë ishin të interesuar edhe për to, kështu që vendosëm të shihnim Piramidën e Madhe si një grimcë që shpërndan valët e radios rezonante”, shpjegon Dr. Andrey Evlyukhin, bashkëautor studimor.

Ekipi hulumtues krijoi një model 3D të piramidës dhe përdorte metoda analitike të fizikës teorike për të dalë me përfundimet e tyre. Për të shpjeguar rezultatet, shkencëtarët zhvilluan një analizë shumëpolare – një metodë e përdorur gjerësisht në fizikë për të studiuar ndërveprimin midis një objekti kompleks dhe fushës elektromagnetike.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.