Politike

Shuhet Luan Hajdaraga, ish-ministër dhe ish-drejtues i socialistëve shqiptarë

Për tre ditë do të mbushte plot 70 vjeç, por ka mbyllur sytë pas një sëmundje të rëndë që kaloi. Luan Hajdaraga, një personalitet mjaft i njohur në skenën politike shqiptare, ndërroi jetë këtë të hënë pas disa muajsh që pësoi ishemi cerebrale.

Lajmi i hidhur është dhënë nga familjarët, teksa u dërgua në Turqi për mjekim më të specializuar.

Në Mars të këtij viti ish ministri i Mbrojtjes ndodhej në pikën e kalimit kufitar të Qafë Thanës ku dhe pati krizën e ishemisë. Pas disa kohësh në Spitalin e Neurologjisë, qeveria shqiptare akordoi një shumë për kurimin e tij në Turqi, ku dhe ndërroi jetë.

Hajdaraga ka qenë eksponent i lartë i PS-së, deputet i kësaj partie, ministër i Mbrojtjes në vitet 1998-2000, e më pas ka shërbyer dhe si zv. ministër i jashtëm në 2003.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.