Bota

Tmerri në Athinë, 77 të vdekur dhe 187 të plagosur. Dalin pistat e para, ja arsyeja e rënies së zjarrit

77 persona të vdekur dhe 187 të plagosur. Ky është bilanci tragjik si pasojë e zjarrit të rënë në Greqi, ku kryeministri ka shpallur tre ditë zie. Ndërkohë që dyshohet për qindra rë zhfdukur, ndërsa në televizione shfaqen fotot e tyre.

Kërkimi për të gjetur më shumë trupa në hirin dhe rrënojat në Lindjen e Attikës vazhdon. Numri i viktimave pritet të rritet, pasi shumë njerëz ende janë të zhdukur, ndërkohë që është e pasigurtë nëse janë midis të vdekurve, pasi procesi i identifikimit të trupave është i vështirë për shkak të faktit që shumë trupa janë karbonizuar.

Ende nuk dihet arsyeja e saktë që shkaktoi zjarrin në zonat përreth Athinës, ndërkohë që agjencia e lajmeve AFP kanë thënë se flakët e tanishme mund të kenë filluar nga zjarrvënësit që kërkojnë të plaçkisin shtëpitë e braktisura.

Gjithashtu, ka dyshime të tjera që sugjerojnë se zjarrëvënia është frymëzuar nga persona që synojnë shfrytëzimin e pronave publike.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.