Aktualitet

Pyetje për Arta Markun: Pse nuk po i heton të larguarit nga Vetingu?

Komiteti Shqiptar i Helsinkit, si një prej monitoruesve zyrtarë të reformës në drejtësi, raporton se asnjë i shkarkuar nga vetingu për mosjustifikim të pasurisë nuk po hetohet nga prokuroria.

‘Sipas kodit të procedurës penale, kur organet administrative sikurse është dhe KPK, gjatë hetimit administrative, gjejnë fakte apo rrethana që përbëjnë vepër penale, kanë detyrimin të bëjnë deklarimin e materialeve në prokurori. Deri më tani, ka pasur vetëm një rast kur KPK ka dorëzuar dosjen e të shkarkuarit në prokurori, por prokuroria ka vendosur mos nisjen e hetimeve”, sqaron Erinda Skëndaj, drejtore e Komitetit të Helsinkit.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.