Aktualitet

EMRI/ Kandidati për Strasburg, njeri i Sorosit, por edhe kushëri i Ramës

darian pavli

Tre dështime me propozimet e bëra për në Strasburg dhe pritet edhe dështimi i katërt i propozimeve të Edi Ramës.

Ndërsa ende nuk ka hequr dorë nga kunati i Fatmir Xhafajt, që është kthyer 3 herë mbrapsh, këtë herë Edi Rama ka vendosur të futë në listën e kandidatëve për gjyqtarë në Strasburg edhe një kushëri të tijin.

Bëhet fjalë për anëtarin e fondacionit Soros, Dorian Pavli.

Darian Pavli, i propozuar nga Edi Rama për gjykatës në Strasburg, përveçse punon për Fondacionin Soros, është edhe kushëri i Edi Ramës.

Këtë fakt e kanë denoncuar qytetarët në redaksinë e SYRI.net.

Sipas denoncuesve, Pavli është nga Vunoi, fshati i Edi Ramës.

Në prezantimin e shkurtër të kandidaturës së Pavlit, thuhet se ai është ‘jurist me 15 vjet përvojë në dizenjimin, koordinimin dhe zbatimin e aktiviteteve që promovojnë mbrojtjen e të drejtave të njeriut në Nju-Jork, Tiranë (Open Society Justice Initiative, Human Rights Watch), përfshirë rajonin e Këshillit të Evropës, ekspert ligjor pranë EURALIUS V, këshilltar i Komisionit të Posaçëm Parlamentar i Reformës në Drejtësi, përfaqësim të disa çështjeve në GJEDNJ’.

Emri i Pavlit del si ekspert ligjor i “EURALIUS” dhe si jurist i Fondacionit për Shoqëri të Hapur, që i përket miliarderit Geroge Soros.

Në jetëshkrimin e Pavlit thuhet gjithashtu se ka shërbyer si këshilltar i Komisionit të Posaçëm Parlamentar i Reformës në Drejtësi.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: