Aktualitet

Shembja e Teatrit/ Artistët nuk heqin dorë, i dërgojnë letër Metës: Mos e dekreto ligjin

Pasi kaloi parlamentin, pritet që ligji për shembjen e Teatrit Kombëtar të dekretohet ose jo nga presidenti i republikës, Ilir Meta. Ndërkohë, artistët i kanë dërguar një letër këtij të fundit në lidhje më këtë çështje ku i kërkojnë rishikimin e këtij projektligji me të cilin ata nuk janë dakord.

Në një deklaratë para mediave nga jashtë institucionit të Presidencës, artistët i kanë kërkuar Metës një takim.

Në letrën në fjalë thuhet se Gjykata Kushtetuese mungon për shkak të kuorumit, ndaj edhe sipas tyre Meta duhet të ndërhyjë për të rishikuar ligjin, si hallka e fundit.

Përgjegjësia bie mbi ju dhe është vendimtare. Ligji shkel balancën mes pushteteve. Ju duhet të ishin filtri i parafundit në këtë proces. Por meqë mungon Kushtetuesja, ju jeni filtri i fundit. Riktheheni atë për rishqyrtim”, – thuhet në letër.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.