Aktualitet

Atraksionet turistike shqiptare në “Corriere della Sera”

0012_BeratCastello-650x450

Kryeministri Edi Rama ka uruar mirëmëngjes këtë të shtunë me një artikull të medias italiane që përshkruan vlerat e atraksioneve turistike në vendin tonë. Përmes statusit të tij në rrjetet sociale, kryeministri Rama uron një fundjavë të qetë për gjithë shqiptarët.

“Me këtë artikull të medias italiane që përshkruan bukur dhe me mjeshtëri vlerat e jashtëzakonshme të atraksioneve të shumta turistike të vendit tonë, ju uroj një fundjavë të qetë”, thotë kryeministri Edi Rama.

Artikulli është botuar në gazetën prestigjioze italiane “Corriere della Sera”dhe ndalet në një sërë atraksionesh turistike në vendin tonë, si në qytetin e gurtë, trashëgimi e UNESCKO-s, Beratin por edhe në kalatë dhe muzetë e shumë të vendit. Autori përshkruan kanionet e Osumit dhe pas tyre kalon në Gjirokastër.

Burime natyrore termike. Qendrat urbane pasuri e Unesco-s, që dëshmojnë për bashkëjetesën e lashtë paqësore midis kulturave dhe feve të ndryshme.

Kjo është Shqipëria jugore, drejtimi i ri i udhëtimit rrugor, nga Tirana në Berat, Skrapar, Përmet, Gjirokastër, qytete ku ndizen iniciativa kulturore me hotele elegante të thjeshta; aktivitete të zhvilluara kryesisht nëpërmjet punës së Cesvi, OJQ që me Giorgio Ponti, udhëheqës i projektit formon profesionistët e turizmit për vitin 2010 dhe rrit iniciativat e mbledhura në Pro Loco me mbështetjen e Agjencisë Italiane për Bashkëpunim dhe Zhvillim.

Në vendet e Trashëgimisë Botërore Unesco

Rreth 130 km rrugë e lehtë lidh kryeqytetin me Beratin, e ndarë nga lumi Osum dhe në vitin 2008 i shpallur një vend i trashëgimisë botërore. Thelbi historik është në brigjet e lumit, në lagjet e Magdalem dhe Gorica, ku xhamitë dhe kishat ortodokse mesjetare alternohen në shëtitije të kënaqshme që zbulojnë qytetin.

“Tavolinat në natyrë të hotelit Muzaka (Gorica) janë përkrah spektaklit të shtëpive tradicionale osmane në kodër dominuar nga Kalaja (Kala), shprehet Ponti, duke kujtuar se “Muzaka është pjesë e konsorciumit të ri Pro-Berat: ne punojmë së bashku në marketing, përgatitjen e stafit, promovimin e territorit”.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.