Bota

NATO fton Maqedoninë të nisë negociatat e anëtarësimit në Aleancë

nnnn-1

NATO e ftoi zyrtarisht Maqedoninë të nisë bisedimet për anëtarësim në aleancën veri-atlantike. Ftesa u bë pas një takimi në Bruksel të krerëve të 29 shteteve anëtare.

Ajo vjen pasi Maqedonia ka zgjidhur një kontest shumëvjeçar me Greqinë, për emrin e saj. Perspektiva e Maqedonisë në NATO ka zemëruar Rusinë, e cila për kohë të gjatë ka kundërshtuar zgjerimin e aleancës në lindje.

Kjo ftesë vjen ndërsa Rusia dhe Greqia do të përjashtojnë nga dy diplomatë të njëri-tjetrit, në mesin e një përplasjeje të rrallë mes dy vendeve.

Athina do të largojë dy diplomatë rusë, thotë “Reuters”, e t’u ndalojë hyrjen dy të tjerëve nën dyshimin se janë përpjekur të pengojnë arritjen e marrëveshjes së emrit me vendin fqinj.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.