Sport

Shqiponja e Xhakës e Shaqirit ka nxitur debat politik në Zvicër

auto_Shaqiri_Xhaka1530205769

Politikania e njohur zvicerane nga SP, pjesë e ekzekutivit të Kantonit të Cyrihut, Jacqueline Fehr, në profilin e saj në Facebook ka postuar një koment në të cilin ka reaguar në lidhje me propozimin e sekretarit të përgjithshëm të Federatës futbollistike të Zvicrës, Alex Miescher, i cili ka pohuar se në Përfaqësuesen zvicerane duhet të shqyrtohet mundësia që në të ardhmen t’u ndalohet pjesëmarrja shtetasve të dyfishtë, pas aferës së festimit me shqiponjë dykrenare të Granit Xhakës dhe Xherdan Shaqirit.

Si përgjigje ndaj këtij provokimi, politikania Fehr ka shkruar: “Unë do t`i kisha sugjeruar Miescherit dhe të gjithë nacionalistëve të tjerë, që menjëherë të nënshkruajnë një deklaratë duke vërtetuar se ata kurrë nuk do të trajtohen apo nuk do të përkujdesen nga ndonjë mjek apo infermier me shtetësi të dyfishtë, nuk do të ushqehen me kuzhinën e përgatitur në restorant nga ndonjë kuzhinier me shtetësi të dyfishtë dhe të heqin dorë nga të gjitha inovacionet shkencore që na i sollën personat me shtetësi të dyfishtë”, shkruan ajo.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.