Politike

Opozita kërkesë Kuvendit: Votimi për ligjin e teatrit ishte i manipuluar, anuloje!

Opozita i ka drejtuar një kërkesë Kuvendit të Shqipërisë për të anuluar votimin e ligjit për Teatrin Kombëtar. PD-LSI e cilësojnë si nul votimin dhe antikushtetueses, pasi në votim kanë shënuar deputetë që nuk ishin prezent. Opozita i referohet rastit të deputetit Vangjel Tavo. LSI akuzon socialistët për falsifikim të votimit për miratimin e ligjit për ndërtimin e teatrit të ri.

Vangjel Tavo nuk ishte në seancën e ditës së enjte, por në procesverbalin e votimit rezulton se ai ka votuar pro ligjit të shumë debatuar.  I pyetur nga Report TV, deputeti Tavo tha se nuk kishte qenë në seancën e djeshme.

“Mungoja për arsye shëndetësore. Nuk e di çfarë ka ndodhur. Dikush ka votuar me kartën time, mesa duket. Karta nuk është send që merret me vete, por qëndron në tavolinën e gjithsecilit në Kuvend”-tha Tavo. Për këtë arsye, Edmond Spaho dhe Petrit Vasili ju drejtuan me një letër Gramoz Ruçit duke kërkuar anulimin e votimit.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.