Politike

Dash Shehi: Ndaloni shembjen, teatrin e ri ndërtojeni te bulevardi i ri

Deputeti demokrat dhe kreu i LZHK-së, Dashamir Shehi, ka thënë se Teatri Kombëtar nuk duhet të prishet, por të ruhet. Ai sugjeroi që nëse duan të bëjnë teatër të ri, le të shkojnë ta ndërtojnë në bulevardin e ri. Gjatë fjalës së tij në Kuvend, Shehi tregoi edhe orvajtjet e tij gjatë tre viteve për të marrë pronat e veta, por nuk ia doli dot. Më poshtë pjesë nga fjala e Shehit.

“Kjo tema e Teatrit, ashtu si Teatri vetë i ka të gjitha brenda dramën, komedinë, tragjedinë. Por ky teatri jonë ka dhe një hall tjetër, paratë. Zoti Kryeministër ka 20 vjet që merret me këtë. Unë kam pasur një tufë pronash të miat, të babait tim, të ligjshme. I gjurmova vetëm 3 vjet më pas u mërzita, por ky ka 20 vite që e do këtë pronë. Teatri atë që ka vlerë më të madhe vjetërsinë e saj. Ne duhet të mburremi atë që kemi histori, jo me të rejat. Arsyetim më idiot është kjo që të vjetrën dhe ta shembim. Doni të re, keni bulevardin e ri, ikni i bëni atje. Jetë në këtë qytet, ka vetëm nga universiteti tek 15-katëshi, pastaj pjesa tjetër është shndërruar vetëm në një konvikt”, tha Shehi.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.