Aktualitet

Shkatërrohet grupi kriminal i lidhur me Cosa Nostran, gjysma e anëtarëve shqiptarë

grupiii

Një grup i organizuar trafikantësh të qenieve njerëzore dhe armëve është shkatërruar nga policia italiane në Palermo, nga ky gjysma e anëtarëve të kësaj organizate janë me origjinë shqiptare nga Kosova.

Mësohet se grupi i goditur gjithashtu merrej me riciklim diamantesh, floriri dhe parash të pastra. Konkretisht, në pranga kanë përfunduar 17 persona, mes të cilëve 8 shqiptarë. Fakti më tronditës është se kjo organizatë kriminale kishte lidhje me Cosa Nostrën dhe grupin paraushtarak shqiptar të UÇK, të lidhur me qarqet xhihadiste.

Mediat italiane shkruajnë se kreu i këtij grupi ishte një shqiptar nga Maqedonia Fatmir Ljatifi, italiani Giuseppe Gianogrosoo dhe kosovari Driton Rexhepi. Ky grup vepronte edhe në Zvicër, Gjermani, Maqedoni dhe Kosovë.

Personat e arrestuar: Fatmir Ljatifi; Driton Rexhepi; Arben Rexhepi; Xhemshit Vershevci; Luan Dobjani; Ibraim Latifi; Djemilj Djaferi; Denis Nikci; Urran Ameti; Luan Dobjani.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.