Politike

Gjiknuri përplaset me gazetaren e “Zërit të Amerikës”: Ka vende që janë kundër zgjerimit

Ministri i Energjisë dhe Infrastrukturës është përplasur me gazetaren e Zërit të Amerikës gjatë një interviste.

Damian Gjiknuri në këtë intervistë u pyet në lidhje me mos hapjen e negociatave, por  e quajti një sukses duke thënë se ajo që ndodhi nuk varej nga Shqipëria por nga vendet që janë në parim kundër zgjerimit.

Po i kthehem  një zhvillimi të rëndësishëm që është ai vendimit të Evropës. Si e shihni këtë vendim pasi qeveria që ju bëni pjesë se negociatat  do të hapeshin këtë verë?

Ky është një proces që nuk varej nga Shqipëria, por që varet nga Evropa. Në kompleksitet Evropa është një organizim që ka debate brenda saj, ka shtete që për shkake të brendshme janë kundër zgjerimit. Prandaj ajo që u arrit  dje është një sukses.

Është e vërtetë por Evropa ju vendosi disa kushte?

Këto janë reforma në proces, Komisioni vlerësoi këto reforma por tha që të vijojë këto reforma.

Çfarë garancish ka që hapen në 2019?

Nuk mund të jap garanci së çfarë ndodh me shtetet Evropianë. Unë dëgjova se kemi një dritë jeshile shumë të qartë. Nëse BE do të binte në një cikël që nuk është parashikuar këtë nuk e themi dot.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.