Aktualitet

Italia i refuzoi, Spanja vendos të pranojë anijen me 629 emigrantë afrikanë të mbetur në det

aquarius_2c_0

Autoritetet spanjolle kanë pranuar anijen me emigrantë afrikanë të mbetur në det. Siç raporton edhe BBC, në anijen që ka ‘ngecur’ në Detin Mesdhe ndodhen 629 emigrantë.

Ndërkohë, Ministri i Brendshëm italian refuzoi lejen e zbarkimit.

Ndërkohë, ndër vendet që nuk pranuan anijen me emigrantë ishte edhe dhe Malta. Agjencia e OKB-së për refugjatët dhe BE kishin bërë thirrje për një zgjidhje lidhur me këtë çështje.
Pedro Sánchez deklaroi se anija do të vendosë në Valencia.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.